Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Armin Mulić: To je moj brat, sa rođacima stojim pored njegovog tijela!

Na ušću rijeke Miljacke u Bosnu, nakon 28 dana, pronađeno je beživotno tijelo Aldina Mulića. Ovo je za Avaz potvrdio Armin Mulić, Aldinov brat.

To je 100 posto moj brat, sa rođacima stojim pored njegovog tijela. Pronašli smo ga na mjestu gdje su tvrdili da su najviše tražili – kazao je Armin.

Majda Kovač, portparol Federalne uprave civilne zaštite, kazala nam je da je tijelo pronađeno na ušću Miljacke u rijeku Bosnu.

Konačnu potvrdu identifikacije, kako je kazala, dat će MUP KS i nadležne institucije.

Time je okončana velika i opsežna potraga za tijelima dvojice mladića, koji su nestali u Sarajevu, a za kojima je prethodnih dana tragalo više od 1.000 ljudi. Potraga se odvijala na području od sarajevskog naselja Dolac-Malta, gdje su mladići nestali, pa sve do granica BiH s Hrvatskom, a pretražene su rijeke Miljacka, Bosna, Lašva i Sava.

Nakon nestanka dvojice mladića, prvo tijelo pronađeno je na području naselja Čekrekčije u općini Visoko, a vrlo brzo potvrđeno je da je riječ o nestalom Irhanu Foči. Nakon toga, na području BiH organizirana je najveća potraga za nestalim u historiji.

Podsjetimo, mladići su nestali u nabujaloj Miljacki između 12. i 13. decembra oko 2.30 sati.

(Avaz)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *